De voordelen van PVC vloeren

Of je nu een Coretec vloer koopt of een PVC vloer van een ander merk; je zal in alle gevallen veel plezier hebben van je nieuwe vloer. PVC is een duurzame kunststof, waar vloeren van een uitstekende kwaliteit mee gemaakt worden. De vloeren hebben een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik. De meeste leveranciers geven 15 jaar fabrieksgarantie. Een PVC vloer is bestand tegen water en kan overal in een woning worden gebruikt. Het is geen enkel bezwaar als de vloer in de keuken wordt gelegd. Zelfs voor in de badkamer kan een PVC vloer worden gebruikt.

Veel motieven en kleuren

PVC vloeren zijn leverbaar in een ongelofelijk groot aantal kleuren en motieven. De vloer kan dus volledig worden afgestemd op de inrichting, ongeacht of je een woning hebt in een landelijke stijl of dat je graag een industriële uitstraling nastreeft. Naast de kleuren is er ook een grote variëteit in de afwerking van de toplaag. Deze heeft altijd een aangename matte glas, mede als gevolg van een behandeling tegen uitglijden. Je kunt echter aanvullend kiezen voor een afwerking met groeven. Zo’n afwerking versterkt het idee dat je te maken hebt met een echte houten vloer.

Weinig onderhoud

Er zijn slechts een paar dingen waarmee rekening moet worden gehouden om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden. Ruim vochtvlekken meteen op, vooral als het vlekken zijn van vette materialen. Dit soort vlekken dringt snel door in het profiel van de toplaag en kan ertoe leiden dat de vloer glad wordt. Voor dit type vlekken zijn speciale reinigingsproducten verkrijgbaar. Ook moet ervoor worden gezorgd dat er zo weinig mogelijk zandkorrels op de vloer terecht komen. Die veroorzaken kleine krasjes, wat op den duur goed zichtbaar zal worden. Door rechtstreeks zonlicht kan de vloer langzaam verbleken.

Waarom kiezen voor een PVC vloer? 

Een PVC vloer is met name geschikt voor woningen met vloerverwarming omdat het materiaal warmte goed doorlaat. Dit betekent dat de vloer in de winter lekker warm aanvoelt en in de zomer extra koel. PVC vloeren zijn zeer vochtbestendig en kunnen daarom overal in huis worden gebruikt, zelfs in de badkamer. Bovendien produceren PVC vloeren minder geluidshinder dan andere soorten vloeren vanwege de dempende eigenschappen van het materiaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *